• Petíció: javítsák ki a Crysis 3 főbb hibáit!

  A petíciót annak a reményében indították, hogy - amennyiben elég "aláírás" gyűlik össze -, a Crytek felfigyel rá, és nem tesz úgy, mint az előd, a Crysis 2 esetében: a játék támogatását és a kommunikációt a közösséggel hamar megszűntették és hagyták, hogy csalók lepjék azt el.
 • Crysis 3: Próféta visszavág!

  Megérkezett a sci-fi sorozat utolsó része. Kipróbáltuk mi is, hogy vajon ismét maradandót alkottak-e a Cryteknél.
 • Elkészült az új weboldalunk!

  Hosszas várakozás után, de elkészült az új weboldalunk! Az átállás nem volt zökkenőmentes, így még akadhatnak kissebb-nagyobb hibák. Természetesen a fejlesztések ezzel nem álltak le, a közeljövőben számos változással szembesülhettek majd. A további ötleteket, javaslatokat, véleményeket, hibajelentéseket ezen cikk hozzászólásainál, vagy a chatboxban várjuk.
 • Crysis 3 - Behind the Bullets

  Cikkünkben Gregor Kopka az egyes fegyverek tervezésébe és kivitelezésébe kalauzol el minket. Ugyebár az FPS játékok szíve a fegyverek, ez jelképezi ugyanúgy a karaktert és a játékost is. A Crysis 3 kiadásához közel, most betekintést adunk ezek készítésébe.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
2013. február 16., szombat 11:12 Írta:  Kategória: Crysis 3

Crysis 3 - Behind the Bullets

Cikkünkben Gregor Kopka az egyes fegyverek tervezésébe és kivitelezésébe kalauzol el minket. Ugyebár az FPS játékok szíve a fegyverek, ez jelképezi ugyanúgy a karaktert és a játékost is. Főképp ez a Crysis-ban lényeges, mivel az eredeti és működőképes fegyverek a játékmenet és a játékos élethű tapasztalának a kulcsa. A Crysis 3 kiadásához közel, most betekintést adunk a fontosabb fegyverek készítésébe.


Ugyebár az FPS játékok szíve a fegyverek, ez jelképezi ugyanúgy a karaktert és a játékost is. Főképp ez a Crysis-ban lényeges, mivel az eredeti és működőképes fegyverek a játékmenet és a játékos élethű tapasztalának a kulcsa. A Crysis 3 kiadásához közel, most betekintést adunk a fontosabb fegyverek készítésébe.

Gregor Kopka egy főművész, akinek a szakértelme a "hard-surface" és fegyverek területére terjed ki. Közel 9 éve dolgozik a Crytek-nél, elsőként a Crysis fejlesztésében vett részt. "Az első Crysis volt a legnehezebb projekt, amin eddig dolgoznom kellett, mivel mindenkinek megvolt a saját, egyedi elképzelése és a csapaton belül mindenkiben ott égett a versengés tüze. Miután a Crysis kijött, leginkább a saját munkámra szerettem volna koncentrálni és annak minden apró részletére; Igazi maximalista vagyok és a ceruzám hegye a legélesebb dolog amikor rajzolok és szőrszálhasogató tudok lenni a legapróbb részletekkel is, amit más észre sem venne. Végül pedig ez a pontosság az, ami létrehozza azokat a fegyvereket - főként belső nézetból - amik kitűnnek."

altAz íj a legjelentősebb vadász fegyver a Crysis 3-ban és fontos volt, hogy kitűnjön, már a fejlesztés első fázisaiban is. A kezdeti koncepcióknál a csapat elment egy íjaszati klubba, ahol kipróbálhattunk mindenféle íjat. "Ezek olyan erősek; szószerint majdnem mindenen áthatolnak," említi Gregor. "Az első lövésem után le voltam nyűgözve az erejétől - Még a nyilat sem láttam repülni, se azt, hogy ki lehetne-e egyáltalán venni a falból megint a nyilat; Megkapó érzés volt."

Mielőtt a modellezésbe kezdett volna Gregor, előtte mindig fejben összerakta azt, hogy működőképes legyen. "Sokszor látok (új vagy tapasztalatlan) koncepciós művészeket, akik elkezdenek összeállítani egy képet, ami tényleg nagyon szép, de megfeledkeznek arról, hogy ezeket később még animálni és működőképesre kell majd elkészíteni egy játékban. Személy szerint én a hihető elképzeléseket szeretem, főképp azokat, amelyek a működőképességre koncentrálnak. Az íj sem különb: azért tűnik ki, mivel egy automatikus újratöltő rendszere van és a tár az íj közepén található - persze voltak még elképzeléseim, amiket hozzáadtam volna, de akkor már nem lett volna annyira realisztikus, hihető és működőképes."

alt


A másik hihetetlen jó fegyver a Mortar, ami újdonságot hoz a Crysis 3 idegen fegyvereinek repertoárjába. Ez mind Gregor-nak és PC-jének is nagy kihívás volt: "Nagyon sok idegen eredetű dolgot készítettem a Crysis-ban, de sose egy ekkora méretűt, mint ez. A Mortar a legnehezebb fegyver, amit valaha készítettem - nos, igaz már elértem amit akartam, de határozottan nehéz volt mind nekem és a PC-mnek is."

A kezdeti fázisokban Gregor pár gondba ütközött a Mortar-al kapcsolatban a mérete miatt. "Okom volt rá, hogy ekkorára tervezzem, még akkor is kiálltam a mérete mellett, mikor más emberek aggódtak a mérete miatt. Egy olyan érzésem volt, hogy ez egy nagy, nehézfegyverzet, amit nem csak úgy lóbál az ember a semmiben; szószerint egy kis hátránya kell, hogy legyen, ha ezt használja a játékos, mivel nagyon nagy és erős is."

alt


Végül pedig itt lenne a Typhoon - egy teljesen új fegyver, melynek meg kellett felelnie a Crysis 3 futurisztikus beállításához. "A technológiája nagyon fejlett: nincsen puskacsöve. Olyan tára van, melyek betöltik a puskacsövek szerepét is és a töltényeket lehet elektronikus töltés alá helyezni. Nagyon jó erős pajzsok vagy anyagok áttörésére. Példának felhoznám a következőt: ha 6 golyót akarok egyszerre kilőni, akkor az azt fogja eredményezni, hogy az első töltény áthatol a pajzson és a következő pedig ugyanazt a pontot találja el, ami egyben a végső csapást fogja az ellenségre mérni."

Mivel a Crysis 3 elég futurisztikus, így Gregor szabadjára engedhette a kreativitását. "Általában a fejemben összerakok egy valóságos alapot, ami alapján ezek az elemek fognak működni, aztán hozzácsatolom a fizikát és a kémiát a tervezethez, hogy befejezzem a munkát. Vehettem volna alapul több, valóságos fegyvert is és lemodellezhettem volna őket, aztán már csak a textúrázás minőségére és ilyenekre kellett volna koncentrálnom, de nem ez volt a célom; Én egy művész vagyok és azt akarom, hogy a kreativitásomat kihívások övezzék mindig."

Gregor végezte el a Crysis 3-ban található fegyverek részleteinek végső simítását és jelenleg a fókusza általánosságban a hard-surface modelleken van és nem csak kizárólag fegyvereken. "Számomra nem jelent különbséget az, ha egy fegyvert vagy járművet készítek, de a jövőben ki szeretném bővíteni a látóköröm. A trükkös része a fegyverek készítésének egy FPS játékban az az, hogy ugyebár ezt látja meg először a játékos, mikor elkezd játszani. Legtöbb esetben a kamera nagyon közel van a fegyverhez, így a modellezés nagy pontosságot követel meg. Mindig körbe forgatom a fegyvereket a napfényben, hogy lássam azt, hogyan úszik a napfény a széleken és hogy elértem-e azt a kívánt kinézetet minden 3D nézetből, mint amit akartam."
Megjelent: 4530 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 04., csütörtök 22:16
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Djtibi - 23:37

Hello.Wars-sal már nincs kedve senkinek játszani?Magyarokat ritkán látok már sajnos pedig szinte minden este tolom.Bár sokan azthiszik végleg megszünt a multija,pedig nem. jelenleg futó servereket itt találod: cryserv.de/en/serverlist/

josika99 - 20:08

de ha nem mükszik ne kérdezt tőlem hogy an tiva mert X360 on van meg :/

josika99 - 20:06

:( nem tom mibaj van szerintem töröld le a francba az orignt csinálj újat és telepísd újra!

Mikesz - 13:40

az origin nem fogadja el a kódom így letölteni sem tudom... :(

Mikesz - 13:39

Plus :P megvan a warhead is...és mellé a crysis wars...szeretnék vele játszani...de most a cd nagoyn messzivan tőlem :P otthon magyarországon ..hogyan tudnék a crysis warsal játszani ?

Mikesz - 13:37

de azzal nincs semmi gondom.... pls help

Mikesz - 13:37

Üdv! Kén egy kis segítség....még annak idején megvette ma crysis 2...most gondoltam felrakom újra...de nem enged belépni az accountal..és még újat sem enged csinálni aztérja ki folyton hogy baj van az internet kapcsolattal ellenőrizzem...

josika99 - 12:19

heló rég voltam itt mi történt

gmadaras - 22:42

Nincs magyarítás.

IUnkownGodITDD - 09:20

Hali all

IUnkownGodITDD - 09:20

Hali all

Valdho - 08:25

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy, a Crysis 3-hoz van -e már magyarítás? Ha van szeretnék egy kinket kérni hozzá.

Pyter - 14:03

Sziasztok. Tele van a Youtube a crysis 3 magyarításával de én nem találok egy letöltő linkes videóleírást sem.

csakilaci82 - 17:52

hogy tudöm valamelyiket letölteni

ZuZu - 22:23

Miért ne lehetne? :D Origin: http://gyazo.com/06e8f3f42df4baadba4c32cfbf907d02

klaci9 - 16:55

Én arra lennék kiváncsi, hogy egyátalán le lehet-e tölteni a netről egy teljes crysis verziót. Nekem mindegy lenne csak legyen teljes.

kpal - 00:56

Nálatok Wars működik ?? Most próbáltam és semmi.

kpal - 09:56

Remélem a Ceytech nem szűnik meg és lesz újabb Crysis, bár nekem Wharheadf volt az utolsó ami tetszett , de legjobban az első rész azt mindig feldobom a gépre.

kpal - 09:54

Wars szerverek még működnek zsír ,megjelenés óta játszok kisebb nagyobb megszakítássokkal . Ki szokott ott fenn lenni ?

Pyter - 15:16

Sziasztok. A crysis 3 Multija elment a **** kategóriába. Odajutottunk, hogy a kib@szott öklömön kívül semmit nem lehet használni. Hogy a Retkes K!r!@a anyámba tudom kimaxolni a nanoruhát és a fegyvereket ha minden mindenhol tiltott.

josika99 - 07:20

Ved meg a Crysis 2-őt.

Norbi - 10:57

helló segítséget szeretnék kérni a játékban megpróbálok bejelentkezni és akkor se engedi még ha itt az interneten csináltam egy ilyen fiókot mit csináljak

josika99 - 11:36

Melyik Crysis2 az a legjobb

{HU} SWAT ツ-KokS - 16:23

Sziasztok nekem nagyon tetszik a játék köszönöm anak az embernek aki létre hozta a oldalt.

Dito0225 - 17:52

üdv srácok :) A kérdésem az lenne, hogy Crysis 3 Online. Mennyire elterjedt vannak még playerek ? Mert most látom akcióban a játék 3000 Ft. Ennek biztos van valami oka. Mert ha vannak még playerek bőven akkor megvenném, és csatlakoznák :)

marqus01 - 10:49

helló mindenki csak érdeklödnék hol találom azaz melyik oldalon találom a 3 hoz a magyar leírást a ruha fejlesztéshez hogy mi mit jelent melyik az előnyös

ZuZu - 01:10

Jó a Crysis Wars, ne bántsd.. :D bár a gamespy miatt a public multinak kb annyi, a napokban összedobok egy cikket róla...

josika99 - 06:52

:)

josika99 - 06:52

Kösz :D

Tarantula99 - 09:38

Köszönjük szépen eme gondolat dús vélemény nyilvánítást, josika.

josika99 - 20:24

Egy dolgot mondok a Crysis Wars gyenge de nagyon

Tarantula99 - 17:28

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van e itt olyan akinek meg van, és szeretne e Crysis Wars-ozni, vagy egyáltalán elérhető e még a játék. Akit érdekel, vagy tud valamit róla, kérem írjon e-mailt nekem. E-mail címem: tarantula9@citromail.hu

josika99 - 20:41

Tud valaki egy jó Crysist :D

feigel_ati21 - 13:04

Sziasztok egy kis gondom lenne a crysis 3 mal normálisan fel van rakva és crackelve is elindítom a játékot kiválasztom a nehézségi szintet be is jön az elején a videó és utána sötétség valakinek ötlete van rá hogy mi lehet a baj esetleg ?

ZuZu - 22:46

Nem smafu, de sajnos nekem nincs időm és energiám az egyetem mellett cikkeket írogatni, ha van kedved, nyugodtan besegíthetsz :D

ThunderKiller - 21:37

És mi a helyzet a C2 es petícióval ?? AZ SMAFU ???

YhunYkx - 16:56

Üdv. Én is segítségre szorulok. 1ideje nem volt időm játszani a C2 -vel, de tegnap lett volna. Elindítom, login és amikor ráklikk a a multira elkezd tölteni majd hibaüzenet nélkül kidob. Újra raktam már a játékot, de nem segített. Mitől lehet? :(

ZuZu - 12:36

Szia, miben?

Lambert24 - 12:07

Sziasztok tudna valaki nekem segíteni?!

migi - 16:20

sziaztok kelene 1 kis segitség a crysis3 mükődése le ál mi lehet a megoldás

ZuZu - 21:39

Szia :D :PXD

ThunderKiller - 02:15

Hál istennek AKKOR SZIA :D :P XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ZuZu - 12:37

Igen, élek :D

ThunderKiller - 02:29

Élsz még Zuzi ?

genom - 09:06

én most megint rászoktam, lassan elérem a 40-es szintet. :) (Az oldal meg most is ugyan olyan fasza, mint amikor átköltöztünk a régiről. ) as' mamutsegg ;)

ZuZu - 23:53

BUÉK! Ó azok a régi szép idők, amikor esténként még mindenki Crysis-ozott... sajnálom ezt a weboldalt is, csomót szenvedtem a kinézettel :(

genom - 18:49

BUÉK

Xxgamexx - 10:30

csá

genom - 19:22

Boldog karácsonyt mindenkinek! :)

scoty80 - 11:51

mit kell le töltenem hogy tudjak játszani?

A csevegőbe csak regisztrált felhasználók írhatnak.

Oldalainkat 113 vendég és 0 tag böngészi